Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile - The New Minded Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Cara daftar / aktif nombor Friendi Mobile

Friendi Mobile Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin memberi sedikit tutorial mengenai cara mendaftar / aktfi nombor friendi mobile anda.

Anda boleh dapatkan starter pack di mynews or cawagan-cawangan yang menjualnya, tapi paling senang sekali boleh dapatkan di mynews shop.

Apa perlu anda buat adalah beli starter pack lepas itu bawa keluar sim kad dan masukkan ke dalam handphone anda.

Selepas itu anda perlu dail *119# dan ikuti arahan untuk mendaftar no anda itu. Selepas itu anda perlu restart handphone anda dan nombor anda telah aktif..

Saya kini tengah mencuba plan friendi ni pula macam seronok.. huhu..
 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Kena ada dealer utk daftarkan saya beli di mynews mereka x daftarkan simkad saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul setuju juga tu. sebab masa dulu beli simkad tu terkapai-kapai juga la untuk registernye macam mana kan. Dah berjaya daftar? jika belum boleh try call hotline mereka untuk bantuan.

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner