Mac 2016 Mac 2016 - The New Minded Mac 2016 Mac 2016 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2016

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Teknik Untuk Tingkatkan Trafik Blog

Tingkatkan Trakfik Blog Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Ini merupakan soalan jawab bagi soalan yang saya rasa perlu diberikan jawapan yang di beri oleh saudari  MummyDearie  iaitu teknik untuk tingkatkan trafik blog. Berdasarkan article lama disini Memandangkan memang saya ingin membuat post ini dan ditanya lagi di dalam komen jadi saya akan terangkan dengan ringkas bagaimana teknik ini yang berkesan. Post ini juga ada berkait rapart dengan entry yang telah saya terbitkan pada masa dahulu  Teknik SEO Promoting  . Untuk tingkatkan visitor ini punya ilmu agak susah juga mahu khatam banyak betul berkait rapat dia.. haha.. Jadi disini saya akan fokuskan kepada target visit sahaja, dimana saya lihat ia lebih berkesan dan mudah untuk di ikuti. Selamat membaca dan mengamalkan. Untuk tingkatkan pageview visitor trafik ini saya boleh pecahkan kepada 2 bahagian Actual Visitor Robot Visitor Actual Visitor adalah manusia yang datang sendiri ke blog anda. Ia aka

Ukiran Kayu Hello Kitty

Hello Kitty  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Hari ini saya ingin bercerita mengenai hasil ukiran kayu hello kitty yang telah saya buat.  Seperti anda nampak diatas itulah hasilnya setelah siap diwarnakan. Untuk menghasilkan bentuk ini, peralatan yang diperlukan adalah :- Jigsaw & Handsaw Kayu berukuran lebar 5cm tebal 1cm. Kertas pasir Acrylic colour Lakaran Bentuk di kayu Apa yang perlu anda lakukan, pertama sekali adalah membuat lakaran bentuk hello kitty itu di permukaan kayu. Setelah selesai anda membuat lakaran itu, anda boleh memotong ikut lakaran yang telah anda lakukan itu menggunakan jigsaw dan handsaw. Setelah siap dipotong seperti gambar dekat atas ini, anda boleh melakukan proses sanding menggunakan kertas pasir, ini bertujuan untuk memberi permukaan kayu itu lebih licin dan sekata.  Setelah siap proses sanding, anda boleh mula melakukan proses pewarnaan menggunakan acrylic colour.  Acrylic Colour  Acrylic colo

Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ?

https Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Jadi Adakah penggunaan HTTPS Penting dalam SEO Ranking di search engine google?  Ya, pada tahun 2014 google sendiri telah memberitahu bahawasanya website atau blog yang telah menggunakan https ini akan diberi kelebihan didalam ranking di search engine.  Kenapa google berkata sedemikian? Ini bagi memastikan setiap pengguna yang menggunakan talian internet berada di dalam security web access .   Jadi kenapa anda masih tidak menggunakan https ini sedangkan hampir 2 tahun dah perkara ini berlangsung.. Amat rugi kepada anda yang masih tidak bertukar dari http kepada https.  Bagaimana rupa bentuk https ini? Anda boleh lihat di url web address ada tulis perkataan https seperti gambar diatas. Jika anda nampak tulisan tersebut ini bermakna laman web yang anda akses tu berada didalam encrypted dan selamat untuk dimasuki.  S

Upgrade Windows 10 Secara Percuma

Windows 10 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ini saya ingin berkongsi mengenai upgrade windows 10 secara percuma. Yeah, betul anda boleh dapatkan secara percuma upgrade window 7 or 8.1 kepada windows 10.  Apa yang perlu anda lakukan untuk mendapat upgrade percuma ini adalah pastikan window anda itu adalah activate dan sah. Selepas itu akan ada satu ikon lambang window 10 di taskbar seperti di dalam gambar di bawah ini; Ikon window 10 di task bar Apabila ikon itu muncul anda perlu klik pada ikon itu untuk memulakan proses memuat turun data yang diperlukan bagi proses installation windows 10 tersebut. Saiz file yang akan di download lebih kurang 2.6Gb, jadi sila pastikan internet anda dalam keadaan yang okay dan stable ya sebelum anda memulakan proses memuat turun.  Hampir Siap 99% dah Selepas anda siap download windows 10 tu, ia akan bagi pilihan ikut ja pilihan tu, nanti ia akan restart komputer anda dan memulakan proses upgrading. yeah saya pu

Panduan Untuk Menulis Blog

Login Page Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Hari ini saya ingin memberikan secara ringkas mengenai panduan untuk menulis blog menggunakan blogspot. Panduan ini saya tujukan kepada mereka yang baru ingin menceburi dalam dunia blogger, selamat datang saya ucapkan dan selamat mencuba panduan ini ya. Langkah Pertama Login Page Anda perlu menaip www.blogger.com dan tekan enter. Paparan seperti di atas akan muncul, anda perlu sign in ke google account anda dengan memasukkan email address dan tekan next dan masukkan paswword tekan sign in. Langkah Kedua Homepage blog anda Selepas anda telah berjaya sign in paparan seperti diatas akan muncul, di paparan ini akan memaparkan kesemua blog yang dikendalikan didalam akaun anda. Banyak betul blog yang dikendalikan oleh saya.. hehe.. Langkah Ketiga Shortcut Button untuk menaip Bagi memulakan proses menaip entry post anda, anda boleh terus menekan button yang ada logo pensel tu. Macam dalam gamb

Saya Kembali Semula

Harga repair barang Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Saya kembali semula, bulan ini banyak betul masalah saya hadapi... Minggu lepas laptop ni punya internal hard disk rosak.. Jadi hari tu dah ganti beli internal hard disk baru 1tb harga RM235.. Lepas tu tiga hari lepas chipset grafik pula rosak... Adoi.. Nak tukar lagi memang bajet lari la ceritanya sebab baru je tukar hard disk lain pula rosaknya.. Jadi saya pun sibuk la mencari kedai mana la yang boleh repair masalah ni kan, ada yang harga terlampau mahal ada yang averange last sekali jumpa satu kedai ni memang berpatutan harga dia.. alhamdulillah.. Ceritanya begini, waktu kejadian laptop ni tengah update windows, jadi lepas dia dah siap macam biasalakan kita tutup, lepas tu petang tu nak dibuka tak boleh.. Display screen jadi hitam dengan button caps lock and satu button atas scroll tu berkelip - kelip.. Masa tu dah risau dah, ni macam motherboard or chip yang rosak ni, tapi bila check hard disk running so buk

Nak 20 Orang yang Nak Belajar

Klik Untuk Join Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...  Hari ini saya tetiba baik hati lagi murah hati nak cari 20 orang yang nak belajar SEO. 20 orang ni akan dimasukkan kedalam satu group whatsapp. Disini akan berlakunya sesi Q&A dan beberapa tips saya akan ajar.  Selain itu, group ni juga akan berlakunya bertukar pandangan antara ahli group mengenai keyword yang sesuai, tips2 dari kalangan ahli sendiri dan lain-lain.. Tiada caj bayaran akan dikenakan untuk join. Untuk permulaan ini saya nak try untuk 20 orang dahulu tengok responsive dia bagaimana..  Lepas mereka ni dah berjaya.. Insyallah saya akan buka lagi untuk mengajar anda yang lain.. Siapa yang layak untuk join ni? Saya utamakan kepada blogger yang berminat nak belajar dan blogger baru tubuh dari tahun 2015. Dimana blogger yang baru tubuh yang masih tidak mahir atau tiada basic mengenai SEO boleh join group ini untuk mengetahui basic SEO yang dikongsikan daripada kalangan ahli lain

Happy International Women Day 2016 ahmadhasif.my want to give Gift

Today  is international women day Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Today when I log in in my account facebook at 3.00am this morning I see this banner, Happy International Women Day 2016 especially to all my followers blogger in this site and google plus. Today  is my first time I write in English yoo in my blog, wow that is improvement to me. Actually my English is not so good, my muet test just got band 2 but now me still studying at degree level. Alhamdulillah.  To all junior out there that want to take muet make sure you get atleast band 3 okay, dont be like you senior ni band 2 ja. So today I want to give some gift to all my subcriber , follower on this blogger and also at google plus. Want see what gift I want to release? This wing design Wow.. This customize design for header blog I want to give to all my subscriber in my email list.  The word at the center the black one can be change to your word, while in the premium want it don't have

Beli Domain Termurah Hanya 0.88 .xyz

Namecheap Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Hari ini saya ingin berkongsi kepada anda berkenaan beli domain termurah hanya 0.88 .xyz. Ya hanya USD0.88 sahaja anda dah boleh dapat domain xyz. Lepas convert jadi la dalam RM4.47 setahun.. Murah kan.. Saya dah beli satu domain .xyz ni untuk adik saya, katanya nak berblog alang-alang ada domain murah ni kita amik je la dulukan.. Dalam masa 24 jam blog dia dah listed dah dalam search engine google.. Fuh lajukan listed.. Al maklum lah domain berbayarkan, mana tak lajunya.. nak tahu domain ape? Ni ha tengok gambar bawah ni.. Search Engine No.3 Dengan keyword Ahmad Haziq dalam masa 24 jam dah di search engine page 3. Fuh hasil tangan abang dia amik melekat ha seo tu dekat blog kau dik.. haha.. korang kalau nak belajar macam mana saya buat ha baca post ini  Teknik SEO memikat hati ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ J

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner