Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? - The New Minded Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ?

https
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ?

Jadi Adakah penggunaan HTTPS Penting dalam SEO Ranking di search engine google? 

Ya, pada tahun 2014 google sendiri telah memberitahu bahawasanya website atau blog yang telah menggunakan https ini akan diberi kelebihan didalam ranking di search engine. 

Kenapa google berkata sedemikian? Ini bagi memastikan setiap pengguna yang menggunakan talian internet berada di dalam security web access.  

Jadi kenapa anda masih tidak menggunakan https ini sedangkan hampir 2 tahun dah perkara ini berlangsung.. Amat rugi kepada anda yang masih tidak bertukar dari http kepada https. 

Bagaimana rupa bentuk https ini?


Anda boleh lihat di url web address ada tulis perkataan https seperti gambar diatas. Jika anda nampak tulisan tersebut ini bermakna laman web yang anda akses tu berada didalam encrypted dan selamat untuk dimasuki. 

Seperti post saya yang sebelum ini ada membicangkan didalam penggunaan https ini antara salah satu teknik SEO yang terbaru yang perlu anda tahu.  

Walaupun terdapat banyak teknik untuk berada di dalam top ranking search engine itu sendiri, peluang yang telah diberitahu sepatutnya anda tidak boleh lepaskan terus bertindak dan bertukar kepada https. 

Flow https respond
Jadi bagaimana flow ia berlaku yang dikatakan selamat ini? Apabila anda membuka laman web jika website itu mempunyai https ia akan menghantar signal kepada server yang membuat certificate terlebih dahulu kemudian baru mengeluarkan responses dan encrypted kepada anda bagi memastikan anda selamat untuk berada didalam laman web tersebut.

Sebagai contoh untuk memudahkan kenapa penting https ini perlu digunapakai didalam website anda? Boleh tengok gambar di bawah ini:-

Flow https process

Jadi sekarang anda boleh nampakkan kenapa penggunaan https ini sangat penting dan diambil serius oleh google search engine didalam ranking website dan article.

Sekarang ini terdapat provider yang memberi akaun percuma untuk anda bertukar daripada http kepada https ini antaranya adalah cloudflare dan baru-baru ini saya ada terlihat di dashboard blogger ada bahagian untuk pergunaan https ini jadi anda boleh terus swith on https ini. Tidak rugi pun kalau anda bertukar kepada https ini.

Dapatkan domain termurah hanya $0.88

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner