Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik - The New Minded Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review Adblock Plus Terbaik


Adblock Plus
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu review adblock plus terbaik.

Hampir tiga hari saya gunaa extension ini yang boleh didapati di mozilla firefox. Nak tahu cara pasang boleh baca di Adblock Plus untuk Firefox.

Niat asal saya install extension ini adalah untuk menghidekan iklan di youtube yang sekarang ni makin annoying dibuatnya.. Iya la sebelum video ada iklan, di sidebar ada iklan.. hurmm banyka pula iklan.. Iklan sekarang ini dimana-mana sahaja.. fuh.

Tapi yang paling annoyingnye hari tu masa tengah play video tiba-tiba iklan video tu keluar sampai dua kali dalam satu video yang sama.. pastu video yang kita tgh tengok tu kena buffering semula.. hurmm.. Ingat buffering video tu tak guna qouta..

Jadi pada hari tu mula proses pencarian tool yang boleh diguna.. Ternyata adblock plus extension untuk firefox ini berkesan. Tiada terus iklan-iklan di youtube tu..


Sebelum install adblock plus

Selepas install adblock plus


Jadi selepas install ads yang ada divideo dengan sidebar hillang... Baru la best nak tengok video di youtube. Nak letak iklan boleh cuma penambahbaikkan perlu dilakukan seperti satu video tu jangan la sampai dua kali ads tu keluar.. annoying ooo.. 

Tapi apa yang saya perasan bila guna extension ini kan, iklan yang berada diwebsite-website juga tidak lagi kelihatan. Sekali dengan saya punya affiliate iklan pun tiada kelihatan.. Fuh.. Baru terperasan..  Patotla extension ni dapat 5 bintang.. hebat.. 
Patotla laju je nak masuk website sekarang ni. hehe.. sebab salah satu faktor website slow adalah nak load iklan itu.. Tiada lagi iklan pop up yang annoying tu.. Seronok juga guna tools ini.. 

Jadi kepada anda yang rasa tak nak tengok iklan di website-website yang kadang-kadang agak memalukan untuk kita baca un ada.. Di facebook pun sama iklan banyak nak itu nak ini.. haha.. Ada anak-anak kecil guna laptop nak browsing bukak main game ke kan tengok youtube saya sarankan guna tool ini.. Mudah.. Tiada lagi iklan yang 18 tahun keatas.. haha..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Terima kasih info...betul..rasa tak selesa bila iklan eh asyik muncul..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama :) .. lebih kurang macam tu la.. satu dua je cukup le iklan jangan ler terlampau banyak sangat..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner