Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com - The New Minded Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ini memang rezeki aku la dapat join segmen dari mialiana ni.. huhu.. Selalunya memang akan terlepas tapi hari alhamdulillah berjaya juga join. 

Jadi kepada anda yang belum join cepat2 join ye...

Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 15 Jun 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Assalamualaikum and hi ! Singgah awal takut raya nnti tak sempat datang 'rumah' hehe. Sihat ke tuan blog ?

    http://theathra.blogspot.my/2016/06/segmen-12-jam-bloglist-21-mialianacom.html

    BalasPadam
  2. salam... terima kasih sudi join segmen ini. senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2016/06/senarai-peserta-segmen-12-jam-bloglist.html

    keputusan diumumkan pada malam ini. good luck ya..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner