Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up - The New Minded Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Dont Giveup Keep It Up


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Lama juga tak berupdate blog ni.. Maklumlah baru pulang ke KL memang cenggini banyak dugaannye nak update blog ni.. Short trip je pulang kali ni sampai merdeka pastu pulang semula ke tempat asal.. hehe..

Fuh.. Hari ni teruk betul jerebunya... hurmmm duk rumah je seharian.. Asal pulang ke KL je mesti tak sah, tak jerebu satu hari.. -.- 

Terjumpa satu qoute ni menarik.. jadi saya nak share la kepada anda...

Semoga bejumpa lagi yer...

Mood nak berblogwalking ni... Rajin2 ler komen nanti saya singgah yer..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Nice!..hmm..jerebu lgi =.=

    BalasPadam
  2. itu lerr kan. jerebu je memanjang --' nice quote btw :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah pg ni hujan.. kurang sikit jerebunye tu..

      Padam
  3. Tu lah.. balik temerloh sabtu hari tu nak ambik anak ngan wife okay lagi.datang balik KL semalam dah jerebu teruk.. kesian anak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah teruk jerebu tu tp skrg ok dah..

      Padam
  4. nice quote..jerebuu??haaa dptkanlah penapis udara coway..hahaha
    ..sempat lagi irda ni kan..kekek

    BalasPadam
    Balasan
    1. penapis coway.. hehe.. insyaallah..

      Padam
  5. kali ni cuti apa pulak asep?

    BalasPadam
  6. Minggu lepas memang kuat jugak jerebu area KL ni. Nice quote !

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang kuat betul jerebunye tu. nasib sehari je..

      Padam
  7. Jerebu lagi ke KL adooii..nice quote tuan..singgah jalan2 blog kengkawan hujung minggu ni, ingat nk pergi memancing hujanlah pulak huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ari tu je sehari jerebu, lepas tu hujan je.. lepas merdeka tu dh ok dah jerebu tu..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner