Wordless Thursday #1 Wordless Thursday #1 - The New Minded Wordless Thursday #1 Wordless Thursday #1 Wordless Thursday #1 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Wordless Thursday #1

Wordless Thursday
Assalamualaikum dan Salam sejahtera, 

Selalu kita nampak wordless wednesday kan.. Tapi kali ni rasa nak buat wordless thursday pula untuk blog aku ni.. So ini adalah wordless thursday yang pertama.. Hopefully akan berkekalan la setiap khamis akan update dengan gambar je.. 

Kalau anda nak join pun boleh juga... hehe.. kasi trending #wordlessthursday 

Btw ni gambar masa dah beberapa jam berlepas dari KLIA.. 

Cuba perhatikan gambar ni apa yang anda nampak ? 

Gambar ni diambil pada waktu nak maghrib matahari nak terbenam serius lawa permandangan masa tu.. Lama juga tak naik flight waktu nak maghrib ni..




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. next week, post your favourite quotes pulak untuk #wordlessthursday
    Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo quotes eh.. lama juga tak menegok quotes ni.. btw thanks for idea..

      Padam
  2. tak nmpk bentuk ap awan tu --" tapi memang cantikk

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang cantik.. ada nampak bentuk kena teliti betul2..

      Padam
  3. Alomokkk tak faham la ape fungsinyeeeeee.....

    BalasPadam
  4. haahha. saye tak mengira mmg buat je wordless wednesday ke atau ari2 lain. kekeke. cantik giler kepulan awan tu :) nampak ape asep?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nampak macam org sedang tadah tangan berdoa.. cuba tgk di bahagian atas tu..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner