Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? - The New Minded Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ?

Almonds
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Almond Boleh Menurunkan Berat Badan? 

Memandangkan blog ini agak ramai visitornye dari kaum wanita.. haha.. tu kata dari google analytic la.. Jadi maybe article ini berguna untuk anda.. 

Mengikut kajian Tahun 2003 International Journal of Obesity, siapa yang memakan 84gram almond dalam low calorie diet mereka mempercepatkan weight loss berbanding hanya mengambil a low fat, low calorie diet sahaja..

Almond juga dapat membantu merendah LDL bad cholestrol.. Jadi dpt mengurangkan risiko heart disease..

Kesimpulan Almond walaupun harganya agak mahal tetapi mempunyai khasiat yang baik terhadap diri kita.. Jadi mari la sama2 kita memakan Almond ya. Pastikan anda membeli almond yang original.. 



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Alamak, sy kalau makan almond london pun buang badam tu, huhuhu.

    ruginya tak suka badam.

    BalasPadam
  2. yeahhh..thanks for info...paling suka makan kacang dalam almon tu..i panggil kacang je..heheh...rupanya namannya badam...sedappp sangat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kacang badam.. kacang kan banyak nama.. :)

      Padam
  3. Bgs info ini..sila lah ke blog saya http:///razman86.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Sedap memang suka makan. tapi nak makan selalu je tak dpt. mahai. makanan owang kaye je nih. hihiks

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner