Januari 2017 Januari 2017 - The New Minded Januari 2017 Januari 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review Cendol Durian di Little Penang Kafe, KLCC

Cendol Durian Assalamualaikum dan salam sejahtera,  Hari ini saya ingin membuat sedikit review mengenai cendol durian di little penang kafe di suria klcc. Ia terletak didalam banggunan Suria KLCC tingkat 4. Cendol duria yang ada di little penang ni merupakan antara yang tersedap dan kena dengan selera saya, bila sekali dah makan memang akan teringat-ingat nak makan lagi.. Serius..  Apa yang menariknya cendol durian ni?  Yang paling Menarik sekali mestilah rasa durian dia yang kaw. . So far setakat saya makan disana, rasa cendol dia tetap sama masih lagi sedap dan memang terbaik.. Isi durian yang diletak pun memang cukup dan sesuai dengan portion mangkuk tu so memang puas hati.. Nak tahu kesedapan rasa cendol durian ni kena la datang di little penang kafe, klcc ni.. Harga satu mangkuk cendol durian RM9.90 kalo tak silap saya.. Dengan harga yang ditawarkan tu, rasa cendol ni memang sedap dan puas hati.. nasi Selain daripada cendol durian, di situ juga tur

Paparan Secure & Non Secure di Google Chrome

secure https Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Ini merupakan post yang pertama untuk tahun 2017.. Maaf ye kepada mereka yang selalu singgah baca article disini sebab saya jarang update blog selama beberapa minggu ni..  Alhamdulillah, saya telah selamat pulang ke kl dan tesis pun dah siap disubmit semuanya berjalan dengan lancar.  Okay, hari ini saya ingin bercerita sedikit mengenai paparan terbaru di google chrome yang telah memaparkan perkataan secure dan non secure untuk website yang mempunyai https .. Actually saya dah perasan benda dua minggu lepas tapi tak sempat nak update sebab terlalu busy dengan tugasan yang ada. Hari ini saya ada sedikit masa terluang so boleh la update blog sedikit..  Seperti dalam article bulan November 2016 yang saya maklumkan update google chrome yang terbaru pada Januari 2017 akan memaparkan perkataan secure dan non secure terhadap website yang mempunyai https..  Google Chrome Papar Unsecure Connection Terhadap HTTP Setakat

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner