Januari 2017 Januari 2017 - The New Minded Januari 2017 Januari 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2017

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Review Cendol Durian di Little Penang Kafe, KLCC

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
Hari ini saya ingin membuat sedikit review mengenai cendol durian di little penang kafe di suria klcc. Ia terletak didalam banggunan Suria KLCC tingkat 4.
Cendol duria yang ada di little penang ni merupakan antara yang tersedap dan kena dengan selera saya, bila sekali dah makan memang akan teringat-ingat nak makan lagi.. Serius.. 
Apa yang menariknya cendol durian ni? 
Yang paling Menarik sekali mestilah rasa durian dia yang kaw.. So far setakat saya makan disana, rasa cendol dia tetap sama masih lagi sedap dan memang terbaik.. Isi durian yang diletak pun memang cukup dan sesuai dengan portion mangkuk tu so memang puas hati..
Nak tahu kesedapan rasa cendol durian ni kena la datang di little penang kafe, klcc ni.. Harga satu mangkuk cendol durian RM9.90 kalo tak silap saya.. Dengan harga yang ditawarkan tu, rasa cendol ni memang sedap dan puas hati..
Selain daripada cendol durian, di situ juga turut menyediakan masakan lain seperti nasi diatas ni …

Paparan Secure & Non Secure di Google Chrome

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 
Ini merupakan post yang pertama untuk tahun 2017.. Maaf ye kepada mereka yang selalu singgah baca article disini sebab saya jarang update blog selama beberapa minggu ni.. 
Alhamdulillah, saya telah selamat pulang ke kl dan tesis pun dah siap disubmit semuanya berjalan dengan lancar. 
Okay, hari ini saya ingin bercerita sedikit mengenai paparan terbaru di google chrome yang telah memaparkan perkataan secure dan non secure untuk website yang mempunyai https.. Actually saya dah perasan benda dua minggu lepas tapi tak sempat nak update sebab terlalu busy dengan tugasan yang ada. Hari ini saya ada sedikit masa terluang so boleh la update blog sedikit.. 
Seperti dalam article bulan November 2016 yang saya maklumkan update google chrome yang terbaru pada Januari 2017 akan memaparkan perkataan secure dan non secure terhadap website yang mempunyai https..  Google Chrome Papar Unsecure Connection Terhadap HTTP Setakat ni yang saya nampak ia terjadi pada pen…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner