Mac 2017 Mac 2017 - The New Minded Mac 2017 Mac 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Jalan-jalan di Singapura part-2

capati   Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Lama tak bersiaran diblog.. Laptop saya ini rosak semula, Baca article sebelum ni Repair Chip Display sesudah setahun ia rosak semula.. Hampir seminggu juga laptop ini berada di kedai sementara nak tunggu part sampai.. Yang rosaknya kali ini adalah cip grafik ati radeon, hmm.. tukar baru je la terus senang nanti kang rosak balik.. harga tukar RM280. Masa otw ke singapore minggu lepas ada dapat call dari kedai komputer tu katanya dah jumpa problem dilaptop ni selepas 3 ari jugak ler dia mencari apa problemnye sebab tiba-tiba ja screen laptop ini keluar display elok pulak.. haha.. so 3 ari la juga dia mencari puncanya akhirnye jumpa apa yang problem. Masa tu deal le dengan shah untuk order part dengan price chip tu alhamdulillah semua berjalan lancar, so kena tunggu dalam 4 hari lagi untuk barang sampai dan test run in laptop. So far hasil kerja kedai repair laptop ni memang terbaik la.. Siap tambah lagi anti grip yang hilan

A Day Trip Ke Singapura Dari Kuala Lumpur

Nasi Beriyani Kambing Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsikan sedikit mengenai A Day Trip Ke Singapore dari Kuala Lumpur, tempoh perjalanan ini adalah hanya sehari iaitu bertolak dari kuala lumpur jam 10 pagi sehingga jam 4.30 petang berada di Singapore dan tiba di Kuala Lumpur pada jam 11 malam..  Perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Singapore lebih kurang 4 - 5 1/2 jam...Checkpoint yang dilalui ketika memasuki Singapura ini adalah melalui Tuas Checkpoint. Disini agak tidak sibuk sedikit.. Kenderaan yang memasuki ke Singapore akan dikenakan bayaran @ tol.  Selepas dah settle dicheckpoint Tuas saya telah meneruskan perjalanan ke Arab Street untuk menjamu selera Nasi Beriyani dan Murtabak daging yang sedap di sana..  Victoria St. Saya parking kereta di berhampiran Jalan Victoria St. Di sini terdapat dua cara payment untuk parking pertama adalah coupon dan menggunakan kad parking. Kalau parking diluar ditepi jalan menggunakan kupo

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner