April 2017 April 2017 - The New Minded April 2017 April 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Keyword Hari Ini https unsecure kenapa ?

https Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Apa khabar kalian semua? Lama tak update blog ni sampai ranking pun menjunam jatuhnya.. hehe.. Tapi alhamdulillah nasib ler keyword yang datang dari search engine masih ada lagi dan tak menjunam kalau tak jenuh nak kena rebuild semula ni.  Maaf la ye agak sibuk beberapa bulan ni disebabkan tengah create satu sistem database baru untuk syarikat menggunakan Microsoft Access.. Nanti saya akan buat tutorial disini berkenaan cara untuk menggunakan microsoft access ni dan beberapa cabaran dan dugaan yang akan hadapi.. Insyallah ada masa saya akan share kan untuk rujukan ramai supaya senang nak solve masalah tu, takde la jadi macam saya ni nak kena cari correct script untuk beri command supaya papar kan rekod yang diinginkan itu di report..  Okay back to topic, hari ni agak free sedikit sebab dah siap create that sistem.. So ada la masa sedikit untuk tengok blog ni.. Masa tengah tengok blog ni dibahagian keyword search apa yang s

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner