Mei 2017 Mei 2017 - The New Minded Mei 2017 Mei 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Burung Little Heron Warna Biru Cantik Diatas Pokok

Burung Little Heron Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Anda Apa khabar, sihat? Hari ini saya ingin berceritakan sedikit mengenai burung little heron atau dikenali nama tempatanya sebagai burung puchong keladi manakala nama saintifiknya adalah Butorides striata yang telah berminat untuk membuat sarang  di atas pokok belakang rumah saya..  Setelah dua hari untuk ketahui nama burung ini secara tepat, alhamdulillah atas bantuan rakan dan pensyarah membantu mengecam nama burung ini akhirnya hari ini baru la saya tahu nama ia adalah little heron atau dikenali sebagai burung puchong. Terima kasih atas bantuan anda untuk pengecaman burung ini.  Burung Little Heron ini warna biru terletak diatas pokok petai belalang di belakang rumah saya.. Nak jadi rezeki saya pada hari kejadian, masa tu tengah duk angkat la baju tengah jemur dekat beranda belakang rumah tu, lepas tu ternampak pula ada sangkar (nest) burung. Bila lihat ada telur berwarna biru dan bila duk tengok betul-be

HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara

HereWeGo Maps Pilihan Berada Luar Negara Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Pernah mengalami pergi outstation atau melancong ke luar negara tapi tak tahu nak jejalan disana?  Nak guna navigation di handphone kena guna internert pula lepastu internet pula tak de internet roaming pula.. Nak beli simkad ketika disana memang mahal, takkan semata-mata nak beli simkad untuk membolehkan anda guna navigation tu je.. hurmm.. Memang ia akan menjadi mimpi ngeri.. Hari ini saya ingin menyelesaikan masalah yang sering terjadi kepada anda tu.  Dengan menggunakan applikasi Here WeGo Maps  masalah anda itu akan dapat diatasi.. Kenapa?  Here WeGo ini dapat berfungsi dengan baik dan lancar tanpa sebarang masalah untuk membuat navigation ke destinasi yang anda ingin tuju itu didalam keadaan tanpa INTERNET DATA . Saya sendiri telah menggunakan application ini semenjak guna windows phone lagi sehingga la sekarang menggunakan android phone.  Bagaimana nak guna Here WeGo ni? 

Pulau Langkawi Trip Percutian Terunggul

Pulau Langkawi Pulau Langkawi merupakan sebuah pulau yang berada di Kedah, ia merupakan sebuah pusat peranginan untuk semua rakyat Malaysia. Hebatkan? Memang dari kecil sehingga la ke besar ini saya pergi ke sana bersama family untuk bercuti dan merehatkan minda yang penat dengan kesibukkan keadaan dibandar. Memang kiranya pulau langkawi ni boleh dijadikan port percutian untuk family, pasangan baru berkahwin, geng-geng kawan sekolah, dan percutian untuk syarikat korporat. Selain itu, di Pulau langkawi juga terdapat tempat bebas cukai yang sesuai untuk menjadi pusat membeli-belah bagi kaum ibu yang memunyai minat untuk membeli pinggan dan mangkuk dan yang penting sekali adalah coklat!!   Orang Malaysia yang tak pernah pergi boleh dikatakan rugilah mereka kerana Langkawi ini sinonim dengan perkataan percutian. Bila dah sampai Langkawi ini memang agak rugi la kan untuk kita tidak menaiki cable car yang terdapat di langkawi ni, bila dah atas top view tu fuh memang cantik pemandangan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner