Jun 2017 Jun 2017 - The New Minded Jun 2017 Jun 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Google Analytic Bounce Rate Bulan Jun 6%

Overview Bulan Jun 2017  Assalamualaikum dan salam sejahtera,  Setelah sekian lama saya sendiri tak check google analytics blog ini.. Hari ini tergerak pula hati nak tengok report blog ini dekat google analytic.. Fuh.. memang memberangsangkan.. Almaklumalah sekarang ni memang agak jarang saya update blog ni.. hehe.. Ingatkan semua benda dah kelaut dah perginya rupa-rupanya masih maintain lagi.. Alhamdulillah..  Bounce rate untuk bulan ni masih dikekalkan below 10% iaitu pada 6.66%.. Alhamdulillah walaupun dah lama tak update bounce rate masih maintain je lagi below 10%..  Nak buat bounce rate tu below 10% ? boleh cuba lakukan article yang berinfo dan ia agak panjang sedikit untuk memastikan user tu berada lama di page dan blog anda tu..  So kita bermain pula dengan article yang mempunyai seo ataupun niche yang berguna dan berinfo seperti kitamembuat review sesuatu tempat, article review produk dan info public place seperti surau didalam shooping complex dan lain-la

Nescafe Smoovlatte kini RM1.90

Nescafe Smoovlatte Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Apa khabar anda semua ? Sihat ke? Lama betul tidak update blog ni.. 😁  Sejak internet tiada ni makin jarang pula mengupdate blog ni.. hehe.. Ingat nak guna unifi pula dirumah tu tapi contract 2 tahun tu yang menyampah jadinya.. Lama betul contractnye tu, takde ke contract yang setahun.. hurmm sekarang ni guna hotspot dari hp je senang tapi tu la line celcom ni pun kadang2 pandai juga dia hilang.. haha.. Korang guna line internet apa tu ya?  Okay bebalik semula kepada air botol nescafe smoovlatte ni, tadi masa tengah kerja ni mata ni memang mengantuk betul maklumlah sunyi sepi je di pejabat ni orang lain semua tengah bercuti lagi tu. So apa lagi kita pun turun ler 7-eleven untuk mencari air.  Masa tengah mencari air tu terjumpa pula air Nescafe ni pada harga RM1.90 je sehingga 24 Julai 2017 kot kalau tak silap nanti korang tengok ler dekat 7-e tu semula..  Rasa kopi ni memang kaw punya elok2 tadi pagi se

Perkhidmatan Poslaju Musim Perayaan Terpantas

Pos Malaysia Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Selamat hari raya diucapkan kepada umat muslimin dan muslimat yang bakal menyambut hari raya aidilfitri pada tahun 2017 ini. Ketika nak musim perayaan ini mesti ada dikalangan kita yang menggunakan perkhidmatan poslaju untuk membeli barang di online mahupun menghantar barang kepada orang yang tersayang yang berada diperantauan gitu.  Sememangnya seperti yang kita maklum bila musim perayaan je mesti barang yang dipos menggunakan kaurier poslaju ini akan mengalami sedikit kelewatan tapi apa yang mengejutkan saya pada tahun ini fuh tak sampai 24 jam dah sampai didepan pintu rumah. Memang terlaju kali ini. Untuk hari biasa pun takde pulak macam ini.  12 Jun 2017 19 Jun 2017 Okay boleh lihat kedua-dua gambar diatas ini, kedua-dua barang ini di hantar dari bintulu, sarawak ke ampang, selangor. Tidak sampai 24 jam barang dah sampai di rumah. Memang terpantas. Untuk minggu akhir bulan ramadhan, pekerja poslaju sanggup

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner