Julai 2017 Julai 2017 - The New Minded Julai 2017 Julai 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2017

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Tutorial Buat Akaun Google Analytics

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Tutorial Buat Akaun Google Analytics untuk blogspot.  Tutorial hari ini sangat ringkas sahaja ia macam kita create akaun google tu ikut je step yang diminta tu kita isi sahaja. Didalam tutorial ini saya akan tunjukkan step untuk membuka akaun google analytics. 
Pertama sekali anda perlu pergi ke laman web Google Analytics untuk sign in.
Selepas klik bahagian sign in anda perlu pilih analytics. 
Sebelum anda sign google analytics ini, anda perlu terlebih dahulu login akaun google ye.. Selepas itu, untuk mereka yang pertama kali signup google analytic ini paparan seperti diatas ini akan muncul. Anda perlu click di box sign up itu. 
Selepas itu satu form akan terpapar, anda perlu isikan butiran yang dikehendaki seperti nama blog, website url, category dan time zone. selepas tu, click pada button get track code dibawah sekali, and then aggreement tu pilih Malaysia and accept.
Selepas akaun google analyti…

Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
Setelah sekian lama tidak kedengaran yahoo sejak adanya google ni.. Kini yahoo mail telah melakukan satu tarikan yang menarik untuk pengguna yahoo iaitu storage e-mail bersaiz 1TB. Ya betul, kini storage yahoo mail bersaiz 1TB.. Ha amik terlalu besar saiz ini diberikan kepada free account user.. fuh mercik.. 
Saiz email sebesar 1TB ini amat berguna kepada mereka yang sentiasa menggunakan public computer dimana mereka takut untuk dijangkiti virus terhadap external device yang dicucuk dekat public computer. Terutama sekali di lecturer hall.. 
Upload saiz limit adalah 25Mb sahaja untuk satu attachment it's normal size la, setakat file document tu nk watper besar2 kan lain la kalau guna microsoft access tu yang ni memang takdapat ler nak upload.. Tapi jangan risau kalau file tu besar 25Mb kini anda boleh link kan account cloud storage seperti google drive waaa memang bagus macam ni.. Ada perubahan. 
Ada satu benda yang buat saya tertarik dengan y…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner