Julai 2017 Julai 2017 - The New Minded Julai 2017 Julai 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Tutorial Buat Akaun Google Analytics

Analytics Google Assalamualaikum dan salam sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Tutorial Buat Akaun Google Analytics untuk blogspot.  Tutorial hari ini sangat ringkas sahaja ia macam kita create akaun google tu ikut je step yang diminta tu kita isi sahaja. Didalam tutorial ini saya akan tunjukkan step untuk membuka akaun google analytics.  Sign   Pertama sekali anda perlu pergi ke laman web Google Analytics untuk sign in. Pilih Analytics Selepas klik bahagian sign in anda perlu pilih analytics.  Sign up Sebelum anda sign google analytics ini, anda perlu terlebih dahulu login akaun google ye.. Selepas itu, untuk mereka yang pertama kali signup google analytic ini paparan seperti diatas ini akan muncul. Anda perlu click di box sign up itu.  form Selepas itu satu form akan terpapar, anda perlu isikan butiran yang dikehendaki seperti nama blog, website url, category dan time zone. selepas tu, click pada button get track code

Storage Yahoo Mail Kini Bersaiz 1TB

Yahoo Malaysia Assalamualaikum dan salam sejahtera,  Setelah sekian lama tidak kedengaran yahoo sejak adanya google ni.. Kini yahoo mail telah melakukan satu tarikan yang menarik untuk pengguna yahoo iaitu storage e-mail bersaiz 1TB. Ya betul, kini storage yahoo mail bersaiz 1TB.. Ha amik terlalu besar saiz ini diberikan kepada free account user.. fuh mercik..  Saiz email sebesar 1TB ini amat berguna kepada mereka yang sentiasa menggunakan public computer dimana mereka takut untuk dijangkiti virus terhadap external device yang dicucuk dekat public computer. Terutama sekali di lecturer hall..  Upload saiz limit adalah 25Mb sahaja untuk satu attachment it's normal size la, setakat file document tu nk watper besar2 kan lain la kalau guna microsoft access tu yang ni memang takdapat ler nak upload.. Tapi jangan risau kalau file tu besar 25Mb kini anda boleh link kan account cloud storage seperti google drive waaa memang bagus macam ni.. Ada perubahan.  Ada satu bend

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner