Ogos 2017 Ogos 2017 - The New Minded Ogos 2017 Ogos 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review McOaty Chocolate Chips Oat Cookies

McOaty Chocolate Chips Oat Cookies Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Adakah anda pernah dengar mahupun mencuba McOaty Cholocate Chips Oat Cookies ini?  Saya yakin mesti anda tidak pernah cuba kan, nampak tu pernah, hehe..Oleh itu hari ini saya ingin review sedikit mengenai biskut oat McOaty ini.  Buat mereka yang tidak tahu, produk ini adalah buatan Malaysia ye bukan produk daripada luar negara. Nama syarikat ini adalah Global Premium Resources Sdn Bhd yang bertempat di Johor.  Produk McOaty ini ada beberapa jenis diantaranya adalah Chocolate chip, raisin, raisin&chocolate dan lain-lain. Tapi diantara tiga ini saya lebih suka McOaty Chocolate Chips ini memang sedap.  Pada mulanya, memang saya agak was-was juga la nak beli biskut ini sebab takut rasa dia tak sedap & biskut dia pecah. Maklumlahkan kebanyakkan biskut butter yang dipasaran tak semua nya kena dengan selera individu terutama saya ni ha pastu pecah maybe disebabkan semasa delivery ke stor

Servis Beli Domain Blog Harga Berpatutan

Name cheap Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ini saya ingin menawarkan servis beli domain blog dengan harga berpatutan.  Mungkin ada dikalangan blogger masih tidak tahu cara untuk membeli domain dan setup di blogspot tanpa perlu membeli hosting? Disini anda telah jimatkan duit anda daripada perlu beli hosting gitu. Jadi mulai hari ini saya ingin membantu anda yang ingin membeli domain untuk blog anda dengan menggunakan perkhidmatan servis yang saya sediakan ini.  Apa yang saya tawarkan kepada anda ?   Saya akan membeli domain blog anda di laman web namecheap . Saya akan setupkan domain anda di blogger. Saya akan pasang https di domain anda menggunakan cloudflare. Kenapa anda perlu menggunakan servis saya?  Saya telah mempunyai akaun paypal memudahkan urusan jual beli di namecheap. Anda tak perlu pening kepala cara untuk setup domain di blogspot ini. Saya akan buat sehingga domain anda berjaya diintergrate di blogspot. 100% Duit Domain akan direfu

3 Tempat Makan Best Di Kuching Sarawak

Ais Kacang Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..  Alhamdulillah hari ini diberikan sedikit kesempatan untuk mengupdate blog ini setelah sekian lama menyepi je kan.. Bukan apa lama menyepi sebab utama laptop rosak baru-baru minta kena beli baru dah ni laptop ni lepas tu internet pula dah lama takde dirumah ni. So baru-baru ni telah subcribe plan internet baru.  Hari ini saya ingin berkongsikan kepada anda 3 Tempat makan yang menarik dan best ketika berada di Kuching, Sarawak yang mesti anda kena cuba. Tempat makan yang saya tujukan ini harga yang ditawarkan agak berpatutan tidak mahal pun satu hidangan tu masih boleh dibayar lagi, maklumla kan kena berjimat cermat sikit. Mungkin diantara 3 tempat makanan yang akan saya nyatakan ini mungkin anda sendiri pun tidak tahu ataupun terlepas pandang. Justeru itu, saya sarankan mari lah kita mencuba ya makanan ditempat ni.  Tempat Pertama Swee Kang Ais Kacang Tempat pertama sekali yang perlu anda cuba adalah Swee Kang A

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner