Disember 2017 Disember 2017 - The New Minded Disember 2017 Disember 2017 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2017

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review Old Spice Body Wash Champion

Old Spice Body Wash Champion Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Alhamdulillah hari ini saya mempunyai kesempatan waktu untuk menulis blog ini berkenaan review kali ini iaitu produk Old Spice Body Wash Champion. Idea nak mengarang ni dah nak masuk dua minggu tertangguhnya, hari ni kuatkan semangat nak juga baut review produk yang terbaik ni.  Buat mereka yang masih tak perasan produk ini di pasaran mungkin akan mula perasan bila dah baca article ni. Produk ni saya baru mula terperasan di market 3 bulan lepas, masa tu tengah tengok sabun mandi di AEON.. Masa tu di tempat lain tak berapa nak jumpa sangat, tapi sekarang ni senang dah nak jumpa produk ni di pasaraya. Maybe dah dapat sambutan ramai la ni kan.  Apa yang best sangat sabun mandi ni ? Sampaikan besar-besar tagline dia tu "Want your man to Smell like A Man.." haha.. Memang mula-mula baca ada unsur khas untuk 18 tahun ke atas je kan. :D :D  Apa yang buatkan saya suka sabun ni, dia wangi sangat hi

Bounce Rate Bulan December 2017

Alexa Malaysia Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Dah lama saya tidak update mengenai alexa ranking dan bounce rate blog ni. Sangkakan bila makin lama tak update blog ranking dan bounce rate pun akan turut jatuh, tapi sangkaan saya itu adalah salah.  Kenapa saya katakan salah?  Ia adalah disebabkan oleh SEO blog ini sendiri, dimana selama 3 - 4 bulan ni saya jarang update blog dan pengunjung ke blog pun saya dah lihat agak menurun sedikit tapi Ranking dan Bounce Rate masih maintain, macam mana ia boleh berlaku?  Kebanyakkan pengguna yang hadir ke blog ini untuk beberapa bulan yang lepas adalah daripada pengguna yang menggunakan Search Engine yang ingin mendapatkan maklumat yang mereka inginkan dan terus datang blog ini untuk mendapatkan maklumat yang mereka mahukan itu.  Oleh itu, disebabkan oleh kehadiran visitor daripada search engine ini yang membuatkan blog ini terus maintain ranking dan bounce ratenya itu dan tidak lupa juga adalah google ads pun turu

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner