2018 2018 - The New Minded 2018 2018 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2018

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Inner Snowcap by Suriahijabs

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai produk Inner Snowcap by suriahijabs. Untuk makluman semua Suriahijab telah beroperasi selama 3 tahun (shgg 2018) so mereka tengah buat promosi sempena ulang tahun yang ketiga iaitu jika anda membeli RM50 keatas akan mendapat 1 free gift inner snow cap tahu. Waa menarikan maklumlah sekarang ni kan tengah viral inner hantu la inner silang viral la dan macam-macam lagi. 
Anniversery Sales ini akan berlanjut sehingga 4 Oct 2018, jika anda nak beli boleh clicklink ni Shop
Diantara Produknya adalah; 
1) INNER SNOW CAP
by Suriahijabs
Material : lycra cotton high quality
📌 super comfy
📌 kain sejuk
📌 tidak longgar and tidak mencengkam bahagian telinga
📌 menutup seluruh bahagian kepala




2) INNER SNOW CAP for kids
by Suriahijabs

📌: Tiada lagi ketat, sakit ditelinga
📌: Material Lycra Cotton high quality
📌: Selesa dipakai, kepala bernafas dengan baik
📌: Lebih focus dalam kelas
3) INNER ROSSY
(Inner Silang by Suriahija…

Review Revive Wet Look Hair Gel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Saya mempunyai satu soalan kepada anda, pernah ketahui produk review hair gel ni?  Jika anda tidak pernah dengar produk ini jom baca review saya ini. 
Hari ini saya ingin membuat satu Produk Review Revive Wet Look Hair Gel yang awesome ni. Produk ini dikilangkan oleh Fulian (M) Sdn Bhd di Penang. So ia adalah produk buatan Malaysia. Sejak dua menjak ni saya suka menggunakan produk buatan Malaysia ni sebab apa? Sebabnya produk buatan Malaysia juga ada kualiti yang baik ye yang penting ada cop Halal. Tak percaya cuba tengok gambar dekat bawah ni. 
Produk ini mengandungin Provitamin B5 yang menguat, menyeri dan memberi kelembapan sepanjang masa. Produk ini juga bebas alcohol, tidak melekit, uv filter & menjaga kesihatan kulit kepala. 
Satu tube 60ml ni pek yang kecil jika saya guna dapat tahan selama 1 bulan harga nya cuma Rm1.90+ so far setakat ni saya beli untuk tube kecil ni bawah RM2.00. 


Apa yang saya suka mengenai hair gel revive ni?
Walaupu…

Earning Google Adsense Bulan Ogos 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Setelah sekian lama mendiamkan diri, finally im back!!! Domain ni baru sahaja direnew semalam renew terus utk 3 tahun. biar lama sikit domain ni aktif. Dah 3 tahun rupanya domain ni rupanya tak sangka pulak boleh lama begini menggunakan domain ni. Ia dah macam nak hampir ke tahap matang dah ni so agaknya memang akan kekal la nampaknya domain ni dengan blog ni.
Awal-awal dulu asalnya blog ni guna domain thenewminded lepas tu tukar guna ahmadhasif dot info lepas tu kalau tak silap tukar kepada thenewminded semula dan akhir sekali lekat lah 3 tahun menggunakan ahmadhasif.my ni.
Niat untuk kembali aktif dalam blog ni memang ada muncul dah ni, ada yang request untuk edit template review produk dan servis. Ada dapat invitation seminar SEO. Ada cerita yang menarik nak dikongsikan dan akhir sekali apa yang memotivasikan diri adalah bila tiba-tiba dapat emel your account domain is been suspended masa tu baru tefikir it's too late i need to redo this a…

Review Simply Men Hydro Power Shower Gel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Apa khabar anda semua yang sedang baca article ini? Diharapkan anda berada dalam keadaan yang sihat sejahtera. Agak lama juga saya tidak update blog ini. Hari ini saya ingin membuat satu produk review simply Men Hydro Shower Gel. Produk ini adalah buatan Malaysia ye dan boleh didapati di farmasi Guardian. 
Ceritanya bermula begini, masa tengah jalan di guardian tempoh hari saya ternampak shower gel ini di letakkan di end cap gondola mereka. Mula2 terfikir ada ke brand Simply Men? Macam first time je dengar produk ni. Jadi mula-mula macam biasalakan naluri seorang manusia memang akan was-was untuk guna produk yang kita tak pernah guna sebelum ini. Secara automatik terus membaca ingridient dan buatan dari mana, itu dua faktor yang saya akan baca dan tengok dahulu sebelum saya akan mencuba sesuatu produk baharu ni. Dan saya akan tengok siapa distributor dia, jika ada singapore pun distribute that product so saya memang akan confident untuk mencuba pro…

Servis Review Produk Di Blog

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, 
Hari ini saya ingin buka slot untuk paid review di blog ini. Jika anda ada produk atau restoran yang nak di review boleh terus hubungi saya di emel [email protected] 
Seperti yang sedia maklum, sebelum ini juga saya ada membuat beberapa review berkenaan tempat makan, produk perfume, makanan dan juga servis perkhidmatan awam yang disediakan di Malaysia terutamanya. 
Selain itu juga, saya juga turut terlibat dengan contribute Local Guides di Google yang sekarang sudah hampir ke Level 4. Di local guide ini saya akan buat review untuk kedai @ restoran anda untuk tatapan umum di google maps. Setakat ini saya telah contribute di local guides ini dari Malaysia sehingga ke Singapura.
Selain daripada saya contribute di local guides google, saya juga akan menulis review di blog ini dan kebanyakkannya article yang telah saya publish akan berada di Halaman Pertama @ Top 20  di search engine google berdasarkan keyword yang dicari oleh user. Sebagai cont…

Hadiah Dari Giveaway Irda Garmin " Sendiri Mau Ingat "

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 
Alhamdulillah sekali lagi blog ini terima hadiah daripada penyertaan giveaway ini. Tapi hadiah kali ini adalah daripa Giveaway Irda Garmin yang pertama kali di anjurkan oleh beliau. Hadiah yang saya terima adalah senaskah buku yang bertajuk Sendiri Mau Ingat.
Tak sangka pula blog ini tersenarai mereka yang terima hadiah ini. Terima kasih ya Irda untuk buku ini. 

Saya baharu saja buka sampul ini, bila je buka terus ternampak buku Sendiri Mau Ingat, Ingat Sebelum kena Jimat Sebelum Habis. Waa nama buku je dah bagi saya impress apatah lagi isi kandungan didalam buku ini sungguh memotivasikan diri ini. 
Actually saya memang suka membaca buku self-motivate ini selalunya baca buku dalam version English tapi ini buku pertama saya yang dalam versi Bahasa Melayu. Terima kasih ye Irda menambahkan lagi koleksi buku saya. 
Apabila saya buka sahaja kulit buku ini dan lihat muka surat pertama terus ternampak ini; 
Waa sungguh terharu bila ada ucapan sekali tu.…

Teknik Menyimpan Duit Gaji Bersih RM2035

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Agak lama juga saya tidak berkongsi teknik dan juga tips bagaimana untuk menyimpan duit anda. Memang agak sukar untuk kita menyimpan duit ini, tapi untuk kesenangan kita diwaktu kecemasan kita perlu berkorban sedikit duit gaji itu untuk disimpan didalam simpanan anda.
Kenapa saya tidak menggunakan ayat untuk kesenangan kita diwaktu tua kemudian hari? Sebaliknya saya menggunakan ayat untuk kesenangan kita diwaktu kecemasan, ini disebabkan anda sudah mempunyai simpanan KWSP jika anda berkerja dengan sektor swasta dimana setiap bulan potongan akan dibuat dari gaji terus masuk ke akaun KWSP anda, dimana pada saya duit yang berada didalam KWSP itu adalah untuk digunapakai sewaktu anda telah pencen sahaja. 
Untuk menyimpan duit ini ia perlu daripada attitude anda sendiri, jika anda sendiri tidak mahu menyimpan duit dan tidak ada keinginan untuk menyimpan duit ia tetap tidak akan terjadi sebab attitude anda telah menetapkan anda tidak mahu menyimpan duit…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner