2019 2019 - The New Minded 2019 2019 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2019

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Kemudahan Airport Transfer

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman saya menggunakan airport transfer ni, seperti sedia maklum jika nak pergi airport mesti fikir waaa dari kuala lumpur nak ke KLIA mesti mahal harganya kan, jangan risau jom baca perkongsian dibawah ini untuk berjimat sedikit duit anda itu. 
Adakah Travelling Menyeronokkan?
Travelling adalah perkara yang menyeronokan untuk kita buat bersama yang tersayang. Selain bercuti bersama keluarga, pergi bercuti dengan member pun tak kurang seronoknya. Yelah masa ni lah, kita boleh bertukar cerita dan bergelak tawa bersama-sama. Hari lain mungkin masing-masing sibuk dengan komitmen yang tesendiri. Jadi bila dapat buat aktiviti bersama ni dapatlah mengeratkan hubungan tu. Ada orang jadikan percutian dengan kawan-kawan ni as part of diorang punya reunion sekolah lah, reunion university dan sebagainya. Paling meriah kalau pergi travel dengan member yang masing-masing dah ada keluarga sendiri. Memang sure…

Punca Mentol Motor Terbakar (Front Head Lamp) Modenas MR1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya mengenai Mentol Motor Kerap Terbakar pada minggu lalu mungkin akan panjang sikit perkongsian pengalaman saya kali ini.
Pernahkah anda mengalami situasi yang sama? Kalau pernah jangan lupa kongsikan pengalaman atau info tambahan punca mentol anda itu kerap terbakar di ruang komen dibawah ya. 
Okay saya ingin memulakan cerita ini, kisah nya bergini pada tahun lalu saya telah membeli sebuah motorsikal Modenas MR1 daripada seorang usahawan muda bumiputra yang mempunyai ladang kambingnya sendiri. Masa saya membeli motor tersebut ada banyak juga la kena repair nya di antaranya bateri, regulator / rectifier, tayar, rim & rantai spocket dan carburator. Biasala motor amik di tangan orang banyak kena dibuatnya tapi kos repair tu masih munasabah lagi.
Secara jujurnya Motorsikal Modenas MR1 ni tidak ada banyak ragamnya dan maintenancenya juga rendah okay.. Just perlu servis minyak hitam sahaja.. Tak d…

Review SG Men Aura EDT 100ml Perfume

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Apa khabar reader semua? Lama juga tidak bersiaran untuk update blog ini disebabkan kekangan masa diopis. 
Hari ini saya ingin membuat satu review produk SG Men Aura EDT 100ml perfume. Seperti yang anda lihat isi kandungan minyak wangi dalam botol tu pun dah tinggal suku.. :D 
Minyak wangi ini saya beli tempohari di parkson dengan harga promosi RM12 jika tak silap. Masa itu bulan puasa pergi berajalan di bangi central and then singgah sebentar di parkson tu saje cuci mata tengok barang. Alih2 tersangkut pula dengan produk ni.
Apa yang menarik produk ini?
Yang menarik produk ni bau perfume ni memang kena citarasa saya bau fresh ada sedikit bau citrus ada bau garang sikit.. haha memang kena la dengan hidung ni. Bila pakai harum semerbak satu bilik.. 
Ketahanan minyak wangi ini?
Dari segi ketahanan saya bagi ok la setanding dengan harga yang dibayar tu. takde la tahan sampai 8 jam tu. cukupla sekadar tak de bau badan bila berpeluh tu dengan lepas offic…

Tempahan Biskut Semperit Panjang Raya

Rupa bentuk biskut semperit setelah siap di masak di dalam oven.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Anda tengah mencari biksut semperit tradisional sedap untuk dinikmati musim perayaan ini?
Mari cuba produk keluaran kami, dijamin kepuasan memakan biskut semperit panjang ini sehingga tahap 90% puas hati.
Ingin mencari biskut semperit apabila makan cair di dalam mulut? Jawapanya adalah biskut semperit keluaran kami.Mari membuat tempahan biskut semperit sekarang.

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.

SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh mengakses aplikasi ini untuk menyemak keputusan peperiksaan pelajar.

Semakan ini boleh dilakukan dengan melayari laman web seperti berikut :

https://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/index.php

Antaramuka SAPS IBUBAPA
Inisiatif kerajaan ini patut dipuji ini kerana ianya memudahkan banyak pihak untuk mengetahui markah peperiksaan pelajar/murid.


Giveaway ini dianjurkan oleh SapsIbuBapa.net dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM400 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.


Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner