Jun 2019 Jun 2019 - The New Minded Jun 2019 Jun 2019 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2019

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review SG Men Aura EDT 100ml Perfume

SG Men Aura EDT 100ml Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Apa khabar reader semua? Lama juga tidak bersiaran untuk update blog ini disebabkan kekangan masa diopis.  Hari ini saya ingin membuat satu review produk SG Men Aura EDT 100ml perfume. Seperti yang anda lihat isi kandungan minyak wangi dalam botol tu pun dah tinggal suku.. :D  Minyak wangi ini saya beli tempohari di parkson dengan harga promosi RM12 jika tak silap. Masa itu bulan puasa pergi berajalan di bangi central and then singgah sebentar di parkson tu saje cuci mata tengok barang. Alih2 tersangkut pula dengan produk ni. Apa yang menarik produk ini? Yang menarik produk ni bau perfume ni memang kena citarasa saya bau fresh ada sedikit bau citrus ada bau garang sikit.. haha memang kena la dengan hidung ni. Bila pakai harum semerbak satu bilik..  Ketahanan minyak wangi ini? Dari segi ketahanan saya bagi ok la setanding dengan harga yang dibayar tu. takde la tahan sampai 8 jam tu. cukupla sekad

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner