Oktober 2019 Oktober 2019 - The New Minded Oktober 2019 Oktober 2019 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2019

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Kemudahan Airport Transfer

KLIA 2 Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman saya menggunakan airport transfer ni, seperti sedia maklum jika nak pergi airport mesti fikir waaa dari kuala lumpur nak ke KLIA mesti mahal harganya kan, jangan risau jom baca perkongsian dibawah ini untuk berjimat sedikit duit anda itu.  Adakah Travelling Menyeronokkan? Travelling adalah perkara yang menyeronokan untuk kita buat bersama yang tersayang. Selain bercuti bersama keluarga, pergi bercuti dengan member pun tak kurang seronoknya. Yelah masa ni lah, kita boleh bertukar cerita dan bergelak tawa bersama-sama. Hari lain mungkin masing-masing sibuk dengan komitmen yang tesendiri. Jadi bila dapat buat aktiviti bersama ni dapatlah mengeratkan hubungan tu. Ada orang jadikan percutian dengan kawan-kawan ni as part of diorang punya reunion sekolah lah, reunion university dan sebagainya. Paling meriah kalau pergi travel dengan member yang masing-masing da

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner