Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate - The New Minded Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate Langkau ke kandungan utama

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Review Roti Samudra Easy Bite Chocolate

Easy Bite Chocolate

Assalamaualaikum dan salam sejahtera, 

Hari ini saya ingin kongsi sedikit mengenai roti samudra easy bite yang boleh didapati di kedai runcit berdekatan anda. 

Roti samudra easy bite yang saya cuba rasa ini adalah perisa coklat. 

Kenapa dia dinamakan sebagai easy bite? 
Sebab ia senang untuk dimakan guna sebelah tangan pun boleh makan tak perlu untuk buka mulut besar-besar just buka sikit ja untuk gigit roti tu, itu sebab dinamakan sebagai easy bite. 

Okay kenapa saya katakan roti easy bite ni best? 

Sebabnya pertama sekali inti dia penuh ya dari hujung ke hujung inti nya tu sekata.

Keduanya roti nya rasa lembut dan padat, walaupun dia panjang berbanding roti cream roll yang lain tapi rotinya itu lembut dan padat.. Qualitynya tu masih sama walaupun anda beli roti itu dekat kedai lain dan kawasan lain.. Kiranya ia ada standard penjagaan kualiti produk tersebut. 

Harganya pula reasonable juga satu roti itu berharga RM1.00.. 

Ketiga, walaupun dia panjang tapi berat roti itu lebih kurang sahaja dengan brand roti cream roll lain anda akan rasa kenyang juga jika makan satu roti ni. 

Perisa roti nya ada beberapa jenis, setakat yang saya tahu yang sedap saya makan coklat & jagung. Perisa lain saya tak sure sebab tak pernah jumpa lagi boleh tengok nanti dekat kedai berdekatan anda. 

Dimana nak dapat roti ni? 

Yang tu saya susah sikit nak cakap sebab jarang juga nampak, tapi yang confirm ada dekat KLIA, ST ROSYAM MART Dan Pasaraya. Kedai serbaneka lain saya tak pasti anda kena tengok sendiri ya. 

Buat mereka yang tak merasai lagi roti ni boleh rasa sekarang, confirm sekali makan pasti nak beli lagi.. Memang puas hati makan tu... 

Jom easy bites dulu bersama kopi.. 😉

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Blogwalking here. https://beehaazman19.blogspot.com/2019/12/unboxing-shein-coach-kate-spade.html

    BalasPadam
  2. Tak jumpa lagi roti brand nih!
    Kalau terjumpa teringin gak nak try

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena try tu Mrs.A sekali cuba pasti nk lagi..

      Padam
  3. Sebelah tgn pun boleh makannroti no tu yg easy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah betul... Sblh tgn pun boleh yg penting inti dia puas hati...

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner