Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun - The New Minded Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Review Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun


Assalamaualaikum dan salam Sejahtera.

Hari ini saya akan berkongsi sedikit mengenai review mee segera shin ramyun ni ya. 

Post kali ni pendek je just nak share sahaja pengalaman makan mee Nongshim Spicy Mushroom Shin Ramyun.

Dekat mana boleh dapat?

Anda boleh dapatkan dekat Pasaraya atau kedai serbaneka berdekatan anda. Dia ada jual dalam cup senang nak makan kan. 

Okay jom saya share sikit gambar mee dia ya. 

Nampak sedapkan.. 

Rasa mee ni?

Rasa mee dia kenyal sikit kena dengan taste saya sebab saya tak suka makan mee segera yang lembik2 ni suka kenyal-kenyal sikit.. tapi mee ni takde la kenyal sangat pun lembut je.




Bagaimana rasa kuahnya?

Kuah dia pun sedap layan je masa makan walaupun dia cakap spicy actually takde pedas pun biasa sahaja kepedasannya.. Pedas lagi mee segera kari.. Rasa kuah dia sedap juga ada pedas sikit masam sikit kira cukup la dengan kepekatannya tu.

Selain itu dia ada juga sayur-sayuranya keringnya tu macam biasa kena rendam bersama mee tu dulu baru dia akan kembang kan.. 

Okay buat yang belum cuba lagi boleh cuba beli satu bowl dulu untuk rasa ya.. kenyang juga makan mee ni ya potion dia banyak jugak.. 


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Menarik nih, selalu tengok je tak berani nk cuba...

    BalasPadam
  2. pernah tengok tapi tak pernah cuba sebab selalunya kalau membeli tu tengok siapa pengeluarnya..

    BalasPadam
  3. tak pernah cuba yg ni.. nmpk mcm ramen

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner