Cara mengukur saiz kasut beli online Cara mengukur saiz kasut beli online - The New Minded Cara mengukur saiz kasut beli online Cara mengukur saiz kasut beli online Cara mengukur saiz kasut beli online Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Cara mengukur saiz kasut beli online

Cara mengukur saiz kasut beli online

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya nak berkongsi sedikit mengenai cara untuk mengukur saiz kaki anda apabila nak beli kasut secara online. 

Kebiasaannya cara ni berkesan sebab kita akan ukur size kaki menggunakan centimetres (cm) . Bila dah ukur boleh maklumkan kepada penjual ukuran saiz kaki anda untuk mereka check kasut size apa yang sesuai dengan ukuran yang anda berikan. 

Kadang kala penjual akan memaklumkan kepada anda jika design kasut tu ada kecil dan suggest untuk ambil saiz besar sedikit untuk keselesaan kepada anda. Trust me diaorang lebih tahu terhadap kasut yang mereka jual tu. Jadi untuk mengelakkan saiz yang salah diterima sila ikut nasihat yang diberikan oleh penjual ya.





Setakat ini saya beli kasut secara atas talian tiada lagi masalah akibat salah size or kecik ke tak selesa ka semua nya cun. 
Sebab itu kita kena ukur dan dengar pandangan nasihat seller tu.

Apa perkara yang perlu anda maklum kepada seller berkenaan kaki anda? 

Selalunya anda perlu maklumkan kepada seller jika kaki anda tu jenis lebar untuk mendapatkan pandangan mereka saiz or design kasut yang sesuai buat anda. 

Bagaimana cara untuk ukur saiz kaki anda?

Senang ja caranya ambil sehelai kertas letakkan kaki atas kertas tanda kan dengan pensel dekat point C dan D. Refer image bawah ni


Ambil pembaris ukur Dari Point C ke Point D tadi tu dan maklumkan kepada seller anda size sebenar kaki anda. 

Perlu diingatkan kadang2 saiz kasut kita pakai tidak sama ukuran dengan yang di jual online jadi perlu dapatkan confirmation dari seller dulu berkenaan saiz kasut yang dijual sebelum membeli... Kang tak pasal2 menyesal pulak kasut yang dibeli tak ok sizenya.

Okay senang je kan nak ukur size kaki anda kan.. So lepas ni jangan was-was nak beli kasut or selipar secara online ya...
Selamat bershopping ya. 

Semoga bermanfaat.. kalau rasa info ni bermanfaat sila sharekan kepada rakan-rakan anda.. Click aja button dibawah ni untuk share ya... 

Terima kasih... 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner