Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate - The New Minded Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Idea Seni Cup Cakes Menggunakan Lidi Sate


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Hari ini ingin berkongsi sedikit hasil kerja tangan saya anak dan isteri.. 

Actually projek ni dah lama dah diberi dan dah siap pun. Post kali ni pendek je saja biar dia kekal dalam blog ni buat kenang-kenangan.

Mana tahu ada yang nak buat masa cuti sekolah ni kan boleh la saya share some idea kan untuk mengisi masa lapang anak2 tu nanti.


Bahan yang diperlukan kard board keras hitam, pensel, reben, lidi, kertas warna dan gam. 

Kalau ikutkan kena guna batang kayu aiskrim tapi disebabkan sukar nak cari guna je la batang lidi sate senang nak dapat.. Seni kan kena la kreatif betul tak..

Cara nak buat dia senang ja, 

Lakarkan cupcake dekat atas kertas card board tadi tu.. pastu gulungkan reben tu jadi macam dalam gambar ikut nak tebal mana tapi kalau nak cantik biar seragam tebal dia. Lepastu amik batang lidi sate tu balutkan dengan kertas warna baru la nampak cantik. 

Batang lidi tu pun kena potong ya ikut kreativiti masing2.. Nak cantik guna playar cutter tu nak seadanya guna tangan patahkan tapi nanti dia tak berapa nak kemas ler. 

Bila dah siap semua tu gamkan atas kard board tu ikut lakaran yang dibuat tu.. 

Dah siap gam biarkan kering pastu dah jadi dah artwork cupcake tu.

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner