April 2020 April 2020 - The New Minded April 2020 April 2020 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2020

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller. Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan.. Kenapa boleh terima salah barang?  Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya.  Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha..  Takkan seller tak perasan? Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP

Nasi Lemak Spesial Sempena PKP

Nasi Lemak Special Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera, Hari ni nak berkongsi sedikit mengenai menu juadah berbuka puasa sempena PKP.. iaitu nasi lemak.. Alhamdulillah tidak lama lagi ramadhan pun akan menjelma, buat yang tak habis ganti puasa tu cepat-cepat gantikan ya.. hehe.. PKP kali ni dah masuk minggu keempat kan.. ke aku ni dah tahu bape minggu dah asyik duk rumah je kan.. Duk rumah pun buat kerja ya Work From Home WFH... Hari ni malas nak share resepi just nak menulis merapu-rapu ja..  Menu juadah berbuka puasa hari ni adalah nasi lemak dengan ayam goreng..  Kebetulan pula semalam aku terbeli pula kelapa parut ingat masak meee jawa kena la buh kelapa parut aku pun pi la beli sampai setengah kilo kelapa parut hamik kau nak buat apa banyak2 tu.. Sekali sampai rumah isteri tanya beli kelapa parut kenapa? Aku pun jawab la kata nak masak mee jawa sekali jawapan yang didengar mee jawaa Sarawak tak guna santan.. Alahai aku pun diam je la.. hahaha..

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner