Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP - The New Minded Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Nasi Lemak Spesial Sempena PKP Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Nasi Lemak Spesial Sempena PKP

Nasi Lemak Special
Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ni nak berkongsi sedikit mengenai menu juadah berbuka puasa sempena PKP.. iaitu nasi lemak..

Alhamdulillah tidak lama lagi ramadhan pun akan menjelma, buat yang tak habis ganti puasa tu cepat-cepat gantikan ya.. hehe..

PKP kali ni dah masuk minggu keempat kan.. ke aku ni dah tahu bape minggu dah asyik duk rumah je kan.. Duk rumah pun buat kerja ya Work From Home WFH...


Hari ni malas nak share resepi just nak menulis merapu-rapu ja.. 

Menu juadah berbuka puasa hari ni adalah nasi lemak dengan ayam goreng.. 

Kebetulan pula semalam aku terbeli pula kelapa parut ingat masak meee jawa kena la buh kelapa parut aku pun pi la beli sampai setengah kilo kelapa parut hamik kau nak buat apa banyak2 tu.. Sekali sampai rumah isteri tanya beli kelapa parut kenapa? Aku pun jawab la kata nak masak mee jawa sekali jawapan yang didengar mee jawaa Sarawak tak guna santan.. Alahai aku pun diam je la.. hahaha..

So hari ni jawabnya makan nasi lemak la dekat rumah... Tu la ceritanya kan...

Dah nak masuk minggu kelima ni tak dapat pengang spanar ni gian dia lain macam ni... Sebab dah gian sgt Next project aku kena juga pegang spanar, nanti aku akan share dekat sini... 

Ok itu sahaja.. next project aku share dekat sini nanti..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Salam kenal..wah best tu nasi lemak.

    BalasPadam
  2. Wahhhh memang betul-betul sedap dan special nih

    BalasPadam
  3. Hehe. Tak tanya betul-betul. Tapi takpe santan / kelapa boleh simpan buat masak menu lain pulak.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner