September 2020 September 2020 - The New Minded September 2020 September 2020 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2020

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Feri Di Pulau Pinang

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman menaiki feri di penang. Lama tak jejak kaki di penang banyak juga perbubahan di pulau pinang ya.Feri penang sekarang ni di bawah seliaan prasarana. Feri di cat baru cantik la banyak design di body nya tu. Tambang dewasa RM1.20 manakala kanak-kanak 60 sen. Jika dari pulau nak ke seberang tak payah bayar, tapi dari seberang nak ke pulau baru bayar. Kiranya harga tu untuk round trip la gitu. So bila kira sehala 60 sen untuk dewasa 30 sen untuk kanak-kanak. Kira murah sangat la tu kan..Bila datang penang ni kalau tak naik ferry kira tak lengkap la visit ke Penang. Mesti kena naik ferry baru syiok. Hari tu bawak anak-anak dengan isteri naik ferry nasib mereka tak mabuk laut.. haha.. Bila dah sampai di seberang ada satu terminal sentral, dekat situ ada shoplot mall banyak diantaranya 7-Eleven, watson, mr diy, kedai makan dan ada kedai lain-lain. Konsepnya lebih kurang sama macam kl sentral ada mall nu sentral s…

Kad Touch n Go Ada Expired Date?

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,Buat mereka yang tertanya kad touch n go ni ada expired date ke? Jawapanya, iya. Kad touch n go ada expired date. Dekat mana nak tengok expired date kad touch n go?Boleh lihat dekat belakang kad touch n go ada tertera exp date untuk kad anda tu. 

Dia punya format MM/YYYY month and year. Lama saya guna kad touch n go ni masa perlancaran 1 Malaysia dulu.. masa ni ayah yang beli kad ni pastu dia bagi saya untuk guna sampai la ke sekarang ni.. Untuk proses penukaran kad touch n go yang expired ni boleh terus ke kaunter touch n go hub di nu sentral, kl sentral. Kos pernukaran kad baharu adalah percuma. Baki kad akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda ataupun transfer ke kad baru. Itu kena refer dengan pegawai disana sebab dia ada criteria dia. Macam saya, pilih untuk transfer ke bank sebab date exp tu lama lagi gitu.. 
Okay buat mereka yang ada banyak kad touch n go tapi dah expired boleh terus pergi tukar ya.. tak perlu pergi beli baru.. semoga article …

New domain ahmadhasif.tk

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,
Lama tak update web ni.  Untuk makluman domain yang lama tidak lagi diguna pakai sebab terlupa nak renew.. haha.. baru perasan dah expired rupanya.
Lantaran itu, kita guna balik domain yang pernah dipakai sebelum ni iaitu ahmadhasif.tk , alhamdulillah belum ada orang guna lagi. Hehe. 
Tapi agak penat la nak build back ranking dan lain-lain.. huhu.. takpela slow-slow la rebuild dari bawah.. sayang juga sebab domain lama tu dah hampir lebih 5 tahun juga guna domain tu siap dengan email semua guna domain tu.. haha.  Its okay build semula dari bawah. 
Buat mereka yang hendak hubungi saya boleh tekan dibahagian contact us utk lebih lanjut ya.. info akan update disana.. 
Maaf atas kesulitan ini..


Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner