Feri Di Pulau Pinang Feri Di Pulau Pinang - The New Minded Feri Di Pulau Pinang Feri Di Pulau Pinang Feri Di Pulau Pinang Langkau ke kandungan utama

Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery!

Klik banner untuk join ya.

Feri Di Pulau Pinang

 

Feri Di Penang

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman menaiki feri di penang. Lama tak jejak kaki di penang banyak juga perbubahan di pulau pinang ya.

Feri penang sekarang ni di bawah seliaan prasarana. Feri di cat baru cantik la banyak design di body nya tu. 

Tambang dewasa RM1.20 manakala kanak-kanak 60 sen. Jika dari pulau nak ke seberang tak payah bayar, tapi dari seberang nak ke pulau baru bayar. Kiranya harga tu untuk round trip la gitu. So bila kira sehala 60 sen untuk dewasa 30 sen untuk kanak-kanak. Kira murah sangat la tu kan..

Bila datang penang ni kalau tak naik ferry kira tak lengkap la visit ke Penang. Mesti kena naik ferry baru syiok. 

Hari tu bawak anak-anak dengan isteri naik ferry nasib mereka tak mabuk laut.. haha.. 

Bila dah sampai di seberang ada satu terminal sentral, dekat situ ada shoplot mall banyak diantaranya 7-Eleven, watson, mr diy, kedai makan dan ada kedai lain-lain. Konsepnya lebih kurang sama macam kl sentral ada mall nu sentral so memudahkan orang terutamanya pelancong untuk beli barang keperluan yang grab and go before pergi ke pulau.



Suasana otw balik semula ke pulau. 

Gambar banyak dalam camera dalam handphone sikit aja.. hehe.


Akhir kata, buat mereka yang tertanya masih beroperasi ka feri di pulau pinang? 

Ya, masih beroperasi. Schedule dia yang terbaru masa saya pergi ferry ada sejam satu tapi bila peak hour ada 2 ferry jalan dalam sejam. Boleh refer dekat Facebook page mereka untuk update terkini.



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. cantik dan menarik... berwarna warni
    dana tak pernah naik feri

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner