New domain ahmadhasif.tk New domain ahmadhasif.tk - The New Minded New domain ahmadhasif.tk New domain ahmadhasif.tk New domain ahmadhasif.tk Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

New domain ahmadhasif.tk

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera,

Lama tak update web ni. 
Untuk makluman domain yang lama tidak lagi diguna pakai sebab terlupa nak renew.. haha.. baru perasan dah expired rupanya.

Lantaran itu, kita guna balik domain yang pernah dipakai sebelum ni iaitu ahmadhasif.tk , alhamdulillah belum ada orang guna lagi. Hehe. 

Tapi agak penat la nak build back ranking dan lain-lain.. huhu.. takpela slow-slow la rebuild dari bawah.. sayang juga sebab domain lama tu dah hampir lebih 5 tahun juga guna domain tu siap dengan email semua guna domain tu.. haha.  Its okay build semula dari bawah. 

Buat mereka yang hendak hubungi saya boleh tekan dibahagian contact us utk lebih lanjut ya.. info akan update disana.. 

Maaf atas kesulitan ini..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. Ouh.. Memang penat tu nak bermula semula. Tu la tu kita pun malas nak bertukar ke .com ke apa. takut terlupa nak renew gak n lagipun da ada adsense. hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah itu satu hal.. ni kena tggu AdSense approve semula.. hmm.. tukar domain.. nk kena check semula terms AdSense takut saya ada termiss out apa2 sbb akaun sama cuma domain dah bertukar. Maybe masa dh nk exp tu tak tranfer siap2 ke domain baru kot..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner