Disember 2020 Disember 2020 - The New Minded Disember 2020 Disember 2020 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2020

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Mini Giveaway Acrylic Painting by Ema

  Mini Giveaway Acrylic Painting by Ema Jom sama-sama memeriahkan lagi untuk sertai giveaway yang sedang berlangsung ni. 

SEGMEN : Pencarian Bloglist By Izatie Salim

  SEGMEN : Pencarian Bloglist By Izatie Salim Klik link diatas utk join. 

SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY

  SAYANG GIVEAWAY BY SYEEDA SANIEY Jom sama-sama memeriahkan lagi segmen giveaway yang sedang berlangsung ni.. 

Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog

  Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog Assalamualaikum, jom sama2 kita memeriahkan lagi Giveaway by Rasyidahsheresimpleblog. Tak lama lagi dah nak tamat dah ni. Klik dekat atas ya untuk join. 

Giveaway by Blog Tangan Gebu

  Giveaway by Blog Tangan Gebu Assalamualaikum dan salam sejahtera, Jom sama-sama kita memeriahkan lagi Giveaway by Blog Tangan Gebu yang akan tamat pada 31 January 2021.  Kenapa saya join? Sebab nak bina semula networking dekat blogger ni.. huhu.. dah lama sgt tinggal blog.. Untuk join sila click baneer di atas ya. 

Phone Casing Untuk Yes Altitude 3

  Yes Altitude 3 Assalamualaikum dan Salam sejahtera,  Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai bagaimana dan dekat mana nak cari casing untuk phone yes Altitude 3 ni kan? Buat mereka yang mencari phone casing ni memang agak sukar sebab telefon ni hanya dijual di Yes Telco sahaja lagi satu tak berapa nak femes sangat model handphone ni. Jadi nak cari casing dia dekat pasaran memang agak sukar. So kita terpaksa menggunakan kreativiti dan kreatif sendiri untuk mendapatkan casing yes altitude 3 ni.  Semalam saya telah cari satu-satu model telefon yang betul-betul sesuai dan ngam dari model oppo, Huawei dan redmi 6. Memang ada yang boleh masuk tapi ketebalan handphone jenis ni agak nipis berbanding telefon Yes Altitude 3 ni yang agak tebal.  Jadi, alhamdulillah saya telah jumpa satu casing dari model iphone 12 6.1 dimana size dia sama dan tebal pun sama so casing tu masuk memang ngam terus. Cuma perlu diubah suai sedikit seperti port earphone, usb charge dan button.  Boleh tengok i

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner