Giveaway by Blog Tangan Gebu Giveaway by Blog Tangan Gebu - The New Minded Giveaway by Blog Tangan Gebu Giveaway by Blog Tangan Gebu Giveaway by Blog Tangan Gebu Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Giveaway by Blog Tangan Gebu

 

Giveaway by Blog Tangan Gebu



Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Jom sama-sama kita memeriahkan lagi Giveaway by Blog Tangan Gebu yang akan tamat pada 31 January 2021. 

Kenapa saya join? Sebab nak bina semula networking dekat blogger ni.. huhu.. dah lama sgt tinggal blog.. Untuk join sila click baneer di atas ya. 





If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner