Phone Casing Untuk Yes Altitude 3 Phone Casing Untuk Yes Altitude 3 - The New Minded Phone Casing Untuk Yes Altitude 3 Phone Casing Untuk Yes Altitude 3 Phone Casing Untuk Yes Altitude 3 Langkau ke kandungan utama

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Phone Casing Untuk Yes Altitude 3

 

Yes Altitude 3

Assalamualaikum dan Salam sejahtera, 



Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai bagaimana dan dekat mana nak cari casing untuk phone yes Altitude 3 ni kan?

Buat mereka yang mencari phone casing ni memang agak sukar sebab telefon ni hanya dijual di Yes Telco sahaja lagi satu tak berapa nak femes sangat model handphone ni. Jadi nak cari casing dia dekat pasaran memang agak sukar.

So kita terpaksa menggunakan kreativiti dan kreatif sendiri untuk mendapatkan casing yes altitude 3 ni. 

Semalam saya telah cari satu-satu model telefon yang betul-betul sesuai dan ngam dari model oppo, Huawei dan redmi 6. Memang ada yang boleh masuk tapi ketebalan handphone jenis ni agak nipis berbanding telefon Yes Altitude 3 ni yang agak tebal. 

Jadi, alhamdulillah saya telah jumpa satu casing dari model iphone 12 6.1 dimana size dia sama dan tebal pun sama so casing tu masuk memang ngam terus. Cuma perlu diubah suai sedikit seperti port earphone, usb charge dan button. 

Boleh tengok image dekat bawah ni hasil dia. Selamat mencuba.

Iphone 12 silicon casing

Tak mahal pun iphone silicon casing ni Rm1 je.

Buat lubang untuk button

Buat lubang untuk port usb charger dan 35mm jack 


Hasil pandangan belakang



Senang sahajakan. Bahan yang perlukan cuma casing getah iphone 12 dengan pisau cutter untuk buat lubang. 

Selamat mencuba. 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It..

Ulasan

  1. yang penting berhati-hati untuk dapatkan hasil yang memuaskan

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner