Januari 2022 Januari 2022 - The New Minded Januari 2022 Januari 2022 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2022

DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood

  DIY Bilik Tambahan Menggunakan Plywood Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,  Lama tidak bersiaran di blog ini. Hari ini saya ingin berkongsi sedikit projek diy yang telah siap dilaksanakan pada musim pkp tempoh hari. Memandangkan rumah yang diduduki ini hanya mempunyai 3 bilik tidur sahaja dengan kapasiti isi rumah 6 orang maka bilik yang disediakan ni tidak cukup, lantaran itu terus tercetus idea untuk membina DIY bilik untuk anak-anak menggunakan kayu.  Projek ini ringkas sahaja iaitu membuat satu partition sahaja di ruang tamu kedua. Anggaran masa boleh siap 4-5 hari termasuk finishing dan kemas-kemas semua. Projek kali ini saya buat seorang diri, boleh gunakan tangga sebagai penahan hehe.. Isteri cuma tolong sapu2 sahaja lagipun masa buat projek ni kebanyakkan masa saya seorang diri sahaja.  Sebelum kita mulakan sebarang projek mesti perlu idea dan lakaran, lakaran boleh dilaksanakan di atas kertas terlebih dahulu sebelum kita draf ke dalam sketchup. Tapi kalau takde sketchup luk

Pengikut

Kenangan

  Assalamualaikum dan salam sejahtera, Lama sudah tidak bersiaran di blog ni.. Sewaktu dahulu diblog ini aku aktif untuk berkarya menulis sehingga satu tahap mencapai mempunyai domain sendiri, email dan lain-lain. Ia satu hobi yang amat manis bagi seorang penulis blog. Tapi sayangnya setiap yang hadir pasti akan berakhir hujungnya. Begitula kehidupan kita sebagai manusia, setiap yang hidup pasti akan merasai sakaratul maut atau meninggal dunia.  Sedar tak sedar hari ini genap 13 bulan arwah baba telah pergi meninggalkan kami semua. Banyak kenangan manis tercipta bersama diantara yang masih terpahat di akal fikiran adalah ungkapan dulu kita pernah hidup lebih susah berbanding sekarang macam mana kita boleh survive? Allah tahu along boleh hadapi perkara yang lebih mencabar. Itulah ungkapan yang masih terpahat sehingga sekarang, jika dulu kita diuji dengan lebih berat tapi kita dapat mengatasinya kenapa ujian yang diterima tidak terlalu berat kita terasa ia berat?  Tidak ku duga percutian

JJM Bloglist Year 2022

  JJM Bloglist Year 2022 Jemput join sila klik di banner ya 

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner